Gebakken kwarktaart

Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!

255 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 1 uur oventijd / 10 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Bekleed de vorm met bakpapier, vet in en bestuif met bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.

  2. Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met basterdsuiker schuimig. Klop de kwark erdoor. Meng kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep het eiwit door het kwarkmengsel.

  3. Schenk het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin. Laat de taart in de uitgeschakelde oven ca. 10 min. rusten. Neem de taart ui de oven en laat ca. 15 min. afkoelen Neem de taart uit de vorm en laat verder afkoelen.

  4. Schil de geraspte sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestuif de taart met poedersuiker en snijd in 8 punten. Serveer de taart met plakjes sinaasappel ernaast.

  • variatietipIn Portugal gebruikt men ook veel gemalen amandelen in gebak. De kokos in dit recept kunt u vervangen door 45 g fijngemalen amandelschaafsel.

Gebakken kwarktaart

Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig