Amandeltaart

265 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden / 2 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. In keukenmachine amandelen tot poeder malen. In schone, vetvrije kom eiwitten met zout stijf kloppen. In grote pan met dikke bodem 250 g suiker met 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur in ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Van vuur af amandelpoeder, eierdooiers, eiwit, boter en 1 theelepel kaneelpoeder erdoor scheppen. Op laag vuur mengsel voortdurend roeren tot dik beslag ontstaat. Beslag laten afkoelen. Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Beslag in springvorm doen. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Taart in vorm ca. 2 uur laten afkoelen en in punten snijden. Bestrooien met kaneelpoeder

Amandeltaart

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig