Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de eidooiers los met de kristalsuiker en kardemom. Roer de afgekoelde koffie, slagroom en melk erdoor tot alles goed is gemengd. Zet de ovenschaaltjes in de braadslede en schenk het mengsel voorzichtig in de schaaltjes.
Schenk kokend water in de braadslede tot ¼ onder de rand van de schaaltjes en zet in de oven. Laat de crème in 45-50 min. stollen (au bain-marie). De crème mag nog een beetje wiebelen in het midden.
Neem de braadslede voorzichtig uit de oven. Haal de schaaltjes uit de braadslede en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek daarna af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker. Brand met een brûléebrander de gesuikerde bovenkant tot het karamelliseert en knapperig wordt. Serveer direct.
Koffie crème brûlée
Crème brûlée meets herfst: we geven 'm wat extra's door koffie en kardemom toe te voegen.
- bereidingstipGeen brûléebrander? Verwarm bij stap 4 de grill van de oven voor op de hoogste stand. Neem de crème uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker. Zet de schaaltjes boven in de oven onder de grill en laat in 5-10 min. karamelliseren. De crème brûlée wordt door de warmte van de oven dan wel weer meer vloeibaar.
- bereidingstipJe kunt het dessert t/m stap 3 helemaal voorbereiden en de crème brûlée afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren.
Koffie crème brûlée
Crème brûlée meets herfst: we geven 'm wat extra's door koffie en kardemom toe te voegen.
nagerecht
4 personen
465 kcal
20 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de eidooiers los met de kristalsuiker en kardemom. Roer de afgekoelde koffie, slagroom en melk erdoor tot alles goed is gemengd. Zet de ovenschaaltjes in de braadslede en schenk het mengsel voorzichtig in de schaaltjes.
Schenk kokend water in de braadslede tot ¼ onder de rand van de schaaltjes en zet in de oven. Laat de crème in 45-50 min. stollen (au bain-marie). De crème mag nog een beetje wiebelen in het midden.
Neem de braadslede voorzichtig uit de oven. Haal de schaaltjes uit de braadslede en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek daarna af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker. Brand met een brûléebrander de gesuikerde bovenkant tot het karamelliseert en knapperig wordt. Serveer direct.
bereidingstip:Geen brûléebrander? Verwarm bij stap 4 de grill van de oven voor op de hoogste stand. Neem de crème uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker. Zet de schaaltjes boven in de oven onder de grill en laat in 5-10 min. karamelliseren. De crème brûlée wordt door de warmte van de oven dan wel weer meer vloeibaar.
bereidingstip:Je kunt het dessert t/m stap 3 helemaal voorbereiden en de crème brûlée afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
100 ml espresso
6 middelgrote eieren
70 g fijne kristalsuiker
2 tl gemalen kardemom
250 ml verse slagroom
150 ml volle melk
50 g rietsuiker
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)
ovenschaal of braadslee
vershoudfolie
crème-brûléebrander