Kipfilets bestrooien met peper. Om elke kipfilet 3 plakjes spek wikkelen (evt. met cocktailprikkers vaststeken). In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en hierin kipfilets voorzichtig op matig vuur ca. 15 min. rondom bakken, tot ze gaar zijn. Kipfilets uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. In pan nog 1 el olie verhitten en sjalot en dragon 2 min. al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en 1 min. meebakken. Slagroom erdoor roeren en op zacht vuur 1-2 min. zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met dragonsaus serveren. Lekker met gebakken aardappels.
Kipfilet met dragonsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003379_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilets bestrooien met peper. Om elke kipfilet 3 plakjes spek wikkelen (evt. met cocktailprikkers vaststeken). In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en hierin kipfilets voorzichtig op matig vuur ca. 15 min. rondom bakken, tot ze gaar zijn. Kipfilets uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. In pan nog 1 el olie verhitten en sjalot en dragon 2 min. al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en 1 min. meebakken. Slagroom erdoor roeren en op zacht vuur 1-2 min. zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met dragonsaus serveren. Lekker met gebakken aardappels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 kipfilets
12 plakjes gerookt ontbijtspek
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten
2 theelepels gedroogde dragon
½ blik tomatenblokjes
125 ml slagroom
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
aluminiumfolie