Tuinbonenomelet met groene aspergepuntjes

165 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Tuinboontjes in kokend water met wat zout 5 min. koken. Na 2 min. aspergetips toevoegen en laten meekoken. Groenten afgieten en met koud water afspoelen. Tuinboontjes dubbeldoppen: met mesje inkepen en boontje uit grijze velletje drukken. In grote kom eieren met melk en bloem loskloppen. Kaas, dille en tuinboontjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eimengsel in bakblik schenken en in midden van oven schuiven. Omelet 20-25 min. bakken, tot ei gestold is. Bakblik uit oven nemen en omelet iets laten afkoelen. Houten snijplank op bakblik leggen, samen omkeren en omelet voorzichtig op snijplank laten glijden. In blokken van 5 x 5 cm snijden en garneren met aspergetips. Direct (lauw)warm serveren of geheel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten (op kamertemperatuur laten komen voor serveren).

  • algemeenVervang de asperges en tuinbonen door andere beetgaar gekookte groenten, zoals haricots verts, doperwtjes of kleine broccoliroosjes.

Tuinbonenomelet met groene aspergepuntjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig