Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

665 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen.

  2. In hapjespan 2 el olie verhitten en vleesblokjes al omscheppend in 3-4 min. bruinbakken. Paprika en ui toevoegen en alles nog 3-4 min. roerbakken. Ananasstukjes met sap en woksaus erdoor scheppen en gerecht nog 4-5 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sojasaus en peper. Intussen in wok 3 el olie verhitten. Rijst in gedeelten toevoegen en al omscheppend in 3-5 min. verwarmen. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en even meewarmen. Op smaak brengen met sojasaus. Rijst op vier borden scheppen. Varkensvlees met saus erop scheppen. Lekker met een salade van Chinese kool.

  • algemeenKoude rijst is beter rul te bakken dan warme rijst. Koel de gare rijst versneld af door deze op een bakplaat uit te spreiden of kook de rijst minstens 1 uur tevoren.

Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig