Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen.
In hapjespan 2 el olie verhitten en vleesblokjes al omscheppend in 3-4 min. bruinbakken. Paprika en ui toevoegen en alles nog 3-4 min. roerbakken. Ananasstukjes met sap en woksaus erdoor scheppen en gerecht nog 4-5 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sojasaus en peper. Intussen in wok 3 el olie verhitten. Rijst in gedeelten toevoegen en al omscheppend in 3-5 min. verwarmen. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en even meewarmen. Op smaak brengen met sojasaus. Rijst op vier borden scheppen. Varkensvlees met saus erop scheppen. Lekker met een salade van Chinese kool.
Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees
- algemeenKoude rijst is beter rul te bakken dan warme rijst. Koel de gare rijst versneld af door deze op een bakplaat uit te spreiden of kook de rijst minstens 1 uur tevoren.
Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003504_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
50 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen.
In hapjespan 2 el olie verhitten en vleesblokjes al omscheppend in 3-4 min. bruinbakken. Paprika en ui toevoegen en alles nog 3-4 min. roerbakken. Ananasstukjes met sap en woksaus erdoor scheppen en gerecht nog 4-5 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sojasaus en peper. Intussen in wok 3 el olie verhitten. Rijst in gedeelten toevoegen en al omscheppend in 3-5 min. verwarmen. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en even meewarmen. Op smaak brengen met sojasaus. Rijst op vier borden scheppen. Varkensvlees met saus erop scheppen. Lekker met een salade van Chinese kool.
algemeen:Koude rijst is beter rul te bakken dan warme rijst. Koel de gare rijst versneld af door deze op een bakplaat uit te spreiden of kook de rijst minstens 1 uur tevoren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
5 eetlepels (roerbak)olie
300 g hamlappen
1 rode paprika
1 ui
1 blik ananasstukjes op eigen sap
1 flesje woksaus sweet & sour
3 eetlepels lichte sojasaus
3 bosuitjes
50 g ham
Dit heb je nodig
wok