Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de winterpeen in dunne reepjes, halveer de ui en snijd in flinterdunne boogjes. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
Verhit de olie in een grote wok en roerbak de peen en ui 2 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven, voeg de shoarma toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 min. mee. Schenk de sojasaus en het water erbij en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de rijst.
- variatietipBehalve winterpeen kun je ook paprika, champignons, mais, prei of bleekselderij in dit gerecht verwerken.
- combinatietipEen scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is.
Broccolischotel met shoarmareepjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003516_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de winterpeen in dunne reepjes, halveer de ui en snijd in flinterdunne boogjes. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
Verhit de olie in een grote wok en roerbak de peen en ui 2 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven, voeg de shoarma toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 min. mee. Schenk de sojasaus en het water erbij en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de rijst.
variatietip:Behalve winterpeen kun je ook paprika, champignons, mais, prei of bleekselderij in dit gerecht verwerken.
combinatietip:Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte snelkookrijst
200 g winterpeen
1 rode ui
500 g broccoli
3 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
450 g shoarmavlees
2 el Japanse sojasaus
3 el kraanwater