Pittige kip-broccolischotel

550 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de kokosmelk met het water en zout naar smaak aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die in 10 min. gaar. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.

  2. Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet al omscheppend goudbruin. Bak de ui 1 min. mee en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli al omscheppend in 7-8 min. knapperig gaar. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.

  3. Breng de kipfilet met de broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipfilet met de broccoli erover.

  • variatietipKindertip: Je maakt dit gerecht minder pittig door de zoute sojasaus weg te laten en de chilipoeder te vervangen door milde kerriepoeder.

Pittige kip-broccolischotel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig