Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

695 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Frituurolie verhitten. Citroen overlangs halveren, een helft uitpersen en andere helft in partjes snijden. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en met kaasschaaf lange repen van komkommer snijden. In schaal komkommerrepen voorzichtig omscheppen met 2 el citroensap, 1 el kruiden, zout en peper. In kom mayonaise mengen met yoghurt, 1 el citroensap en 1 el kruiden. Saus iets verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper. Aardappelpartjes goudbruin frituren. In droge koekenpan lekkerbekjes in 3-4 min. per kant verwarmen. Aardappelpartjes op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout. Lekkerbekjes in de lengte halveren en op elk bord 3 repen vis leggen. Kruidensaus erover verdelen en garneren met citroenpartje. Aardappelpartjes en komkommersalade naast vis scheppen.

  • algemeenHoofdgerecht met vis voor 4 personen, prijs per persoon 1.80 (in april 2005)

Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig