In kleine pan met dikke bodem rosé aan de kook brengen. Suiker al roerend hierin oplossen. Perziken voorzichtig wassen, in pan leggen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omdraaien. Perziken uit pan nemen en in zeef laten uitlekken en afkoelen. Stoofvocht in 10-15 min. tot helft laten inkoken tot het stroperig wordt (niet op te hoog vuur, de suikerstroop mag niet verkleven). Siroop laten afkoelen.
Perziken op vier borden leggen en mascarpone ernaast scheppen. Ingekookte rosésiroop over mascarpone schenken.
- algemeenVervang de perziken eventueel door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.
In rosé gestoofde perziken met mascarpone
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003694_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
465 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
In kleine pan met dikke bodem rosé aan de kook brengen. Suiker al roerend hierin oplossen. Perziken voorzichtig wassen, in pan leggen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omdraaien. Perziken uit pan nemen en in zeef laten uitlekken en afkoelen. Stoofvocht in 10-15 min. tot helft laten inkoken tot het stroperig wordt (niet op te hoog vuur, de suikerstroop mag niet verkleven). Siroop laten afkoelen.
Perziken op vier borden leggen en mascarpone ernaast scheppen. Ingekookte rosésiroop over mascarpone schenken.
algemeen:Vervang de perziken eventueel door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 ml rosé
125 g witte basterdsuiker
4 perziken
1 bakje mascarpone