Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote

615 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Citroen schoonboenen en 1 el van schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. In pan met dikke bodem 3 el olie verhitten. Ui 3-4 min. zachtjes bakken. Helft van knoflook met citroensap en -rasp, kaneel, 1 tl paprikapoeder en zout en peper naar smaak door ui scheppen. Scheutje water toevoegen. Abrikozen erdoor scheppen en geheel op laag vuur 10 min. verwarmen, tot abrikozen zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Koriander in dunne reepjes snijden en door abrikozenmengsel scheppen. Compote laten afkoelen tot lauwwarm. Lamskoteletjes met rest van knoflook, 1 tl paprika-poeder, zout en peper inwrijven. Vlees met rest van olie bestrijken en in hete grillpan of droge koekenpan in 5 min. rosé bakken. Op vier warme borden elk 3 lamskarbonaadjes leggen en abrikozencompote ernaast scheppen. Lekker met couscous en rucolasalade.

  • algemeenIn plaats van verse abrikozen kunnen ook gedroogde abrikozen gebruikt worden.

Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig