Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook zodat de tenen zichtbaar worden. Leg in het aluminium bakje en besprenkel met 1 el olie. Pof 20 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Laat iets afkoelen en duw de knoflooktenen eruit. Pers de knoflooktenen en meng ze met de crème fraîche en 2 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster het karwijzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
Gril het vlees op de barbecue ca. 4 min. Keer regelmatig. Bestrooi met het karwijzaad en serveer met de knoflookcrème.
- algemeenU kunt de knoflookcrème een paar uur van tevoren bereiden. Pof de knoflook dan 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Lamskoteletjes met knoflookcrème
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007388_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
6 personen
540 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook zodat de tenen zichtbaar worden. Leg in het aluminium bakje en besprenkel met 1 el olie. Pof 20 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Laat iets afkoelen en duw de knoflooktenen eruit. Pers de knoflooktenen en meng ze met de crème fraîche en 2 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster het karwijzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
Gril het vlees op de barbecue ca. 4 min. Keer regelmatig. Bestrooi met het karwijzaad en serveer met de knoflookcrème.
algemeen:U kunt de knoflookcrème een paar uur van tevoren bereiden. Pof de knoflook dan 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 bol knoflook
5 el olijfolie
1 beker crème fraîche
2 tl karwijzaad
3 schaaltjes lamskoteletjes
Dit heb je nodig
aluminium barbecuebakje