Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Van wasabipaste, knoflook, sojasaus en 4 el olie marinade roeren. Vlees in reepjes snijden en met marinade mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 5 min. bijna gaar koken. Shii-take schoonmaken en in plakjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Vlees toevoegen en in 3 min. gaar bakken. Vlees uit wok nemen en warm houden. Shii-take 2 min. roerbakken. Sperziebonen toevoegen en nog 1 min. roerbakken. Vlees, marinade en 75 ml water toevoegen en door en door verwarmen. Wokschotel met rijst serveren.
Rosbief met wasabimarinade
hoofdgerecht
4 personen
815 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Van wasabipaste, knoflook, sojasaus en 4 el olie marinade roeren. Vlees in reepjes snijden en met marinade mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 5 min. bijna gaar koken. Shii-take schoonmaken en in plakjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Vlees toevoegen en in 3 min. gaar bakken. Vlees uit wok nemen en warm houden. Shii-take 2 min. roerbakken. Sperziebonen toevoegen en nog 1 min. roerbakken. Vlees, marinade en 75 ml water toevoegen en door en door verwarmen. Wokschotel met rijst serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g witte rijst
4 theelepels wasabipasta
3 teentjes knoflook
8 eetlepels Japanse sojasaus
6 eetlepels oosterse roerbakolie
2 schaaltjes rosbief à la minute
500 g sperziebonen
1 bakje shii-takepaddestoelen
Dit heb je nodig
wok