Belgische fondue met bier en abdijkaas

525 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warm bier roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

  • algemeenOm te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).

Belgische fondue met bier en abdijkaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig