Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warm bier roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
- algemeenOm te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Belgische fondue met bier en abdijkaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010289_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warm bier roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
algemeen:Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teentje knoflook
2 el maizena
1 flesje witbier
200 g abdijkaas
300 g geraspte belegen kaas
1 tl mosterd
Dit heb je nodig
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
fonduevorken