Grill voorverwarmen. Focaccia in 4 repen snijden en deze overlangs halveren. Stukken brood met snijkanten naar boven onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren. Uit grill snijvlakken direct inwrijven met knoflook en royaal bestrijken met pesto. Driekwart van rucola over onderkanten van focaccia verdelen. Op elke stuk 2 plakken abdijkaas leggen. Hierover rest van rucola verdelen en bovenkanten van focaccia erop leggen. Sandwiches vaststeken met cocktailprikkers.
- algemeenProbeer deze zonnige sandwich ook eens met een andere smeuïge kaas als gorgonzola of port salut. De walnotenpesto kunt u vervangen door bieslookpesto.
Focacciasandwich met rucola en abdijkaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010942_220x162_JPG.jpg)
4 personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Focaccia in 4 repen snijden en deze overlangs halveren. Stukken brood met snijkanten naar boven onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren. Uit grill snijvlakken direct inwrijven met knoflook en royaal bestrijken met pesto. Driekwart van rucola over onderkanten van focaccia verdelen. Op elke stuk 2 plakken abdijkaas leggen. Hierover rest van rucola verdelen en bovenkanten van focaccia erop leggen. Sandwiches vaststeken met cocktailprikkers.
algemeen:Probeer deze zonnige sandwich ook eens met een andere smeuïge kaas als gorgonzola of port salut. De walnotenpesto kunt u vervangen door bieslookpesto.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 focaccia
1 teentje knoflook
100 g verse walnotenpesto
75 g rucolasla
200 g abdijkaas
Dit heb je nodig
cocktailprikkers