Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappels op met bakpapier beklede bakplaat leggen en omscheppen met 2 el olie en paprikapoeder. Aardappels in oven in 60-75 min. gaarbakken, af en toe omscheppen. Kool mengen met appel, halvanaise en yoghurt en op smaak brengen met kerriepoeder, zout en peper. Ei loskloppen met zout en peper. Kabeljauwrepen achtereenvolgens door ei en paneermeel wentelen. In koekenpan rest van olie verhitten. Vis in 6-8 min. gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Vis laten uitlekken op keukenpapier. Visrepen serveren met gebakken aardappels en koolsalade.
- algemeenEigengemaakte frites zijn een stuk gezonder als je ze in olie of vloeibaar frituurvet bakt, of in de oven, zoals deze.
Fish and chips
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010406_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappels op met bakpapier beklede bakplaat leggen en omscheppen met 2 el olie en paprikapoeder. Aardappels in oven in 60-75 min. gaarbakken, af en toe omscheppen. Kool mengen met appel, halvanaise en yoghurt en op smaak brengen met kerriepoeder, zout en peper. Ei loskloppen met zout en peper. Kabeljauwrepen achtereenvolgens door ei en paneermeel wentelen. In koekenpan rest van olie verhitten. Vis in 6-8 min. gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Vis laten uitlekken op keukenpapier. Visrepen serveren met gebakken aardappels en koolsalade.
algemeen:Eigengemaakte frites zijn een stuk gezonder als je ze in olie of vloeibaar frituurvet bakt, of in de oven, zoals deze.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappels
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
400 g Chinese kool
2 appels
2 eetlepels halvanaise
4 eetlepels yoghurt
1 theelepel kerriepoeder
1 ei
400 g kabeljauwfilet
4 eetlepels paneermeel