Hollandse kippensoep

Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...

160 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes. Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.

  2. Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes. Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen. Vermicelli erboven in stukken breken. Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.

  3. Hak de selderij fijn. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.

  • combinatietipLekker met stokbrood.
  • bereidingstipVoor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.
  • bereidingstipZie het basisrecept voor kippenbouillon elders op deze site.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Hollandse kippensoep

Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig