Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.
Chique zalmtartaar met rucola olie
Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur. Daarmee is dit voorgerecht perfect voor de kerst.
- algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- bewaartipJe kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.
Chique zalmtartaar met rucola olie
Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur. Daarmee is dit voorgerecht perfect voor de kerst.
voorgerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.
algemeen: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
bewaartip:Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
20 g rucola
100 ml extra vierge olijfolie
1 verse zalmhaas
200 g gerookte zalmfilet
1 citroen
10 g verse bieslook
100 g crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
vershoudfolie
portioneerring (Ø 7 cm)