Penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Ui schoonmaken en snipperen. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten en ui fruiten. Courgette toevoegen en 5 min. bakken. Tomaten laten uitlekken en fijnsnijden. Olijven halveren. Tomaten, kappertjes en olijven toevoegen en 5 min. zacht verwarmen. Tonijn laten uitlekken en toevoegen. Saus nog 2 min. verwarmen en met pasta serveren. Lekker met komkommersalade.
Pasta met mediterrane tonijnsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013069_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Ui schoonmaken en snipperen. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten en ui fruiten. Courgette toevoegen en 5 min. bakken. Tomaten laten uitlekken en fijnsnijden. Olijven halveren. Tomaten, kappertjes en olijven toevoegen en 5 min. zacht verwarmen. Tonijn laten uitlekken en toevoegen. Saus nog 2 min. verwarmen en met pasta serveren. Lekker met komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g penne
1 ui
2 courgettes
4 eetlepels olijfolie
1 blik gepelde tomaten
100 g zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels kappertjes
2 blikjes tonijn op water