Prei met citroen en honing

115 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Van prei onderkant en donkergroene deel van blad afsnijden. Prei in stukken van 8-10 cm snijden, goed wassen en in vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil dun eraf raspen en vrucht uitpersen. Sap door warme bouillon roeren. In hapjespan boter smelten en stukken prei hierin omwentelen. Tijmblaadjes van takjes rissen en met citroenrasp, wat zout en peper over prei strooien. Honing erover druppelen en citroenbouillon bij prei schenken. Met deksel op pan prei in 10-15 min. gaarstoven, stukken regelmatig keren. Lekker bij gepaneerde varkensschnitzels of vegetarische schnitzels en gebakken aardappels.

  • algemeenStrooi voor het serveren eventueel wat verkruimelde fetakaas over de prei.

Prei met citroen en honing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig