Doperwtensoep

Groentesoep deluxe met doperwten, raapstelen en pancetta.

320 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bak in een droge soeppan de pancetta op laag vuur knapperig. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken. Snipper de ui. Voeg de uisnippers toe aan het achtergebleven spekvet in de pan en fruit ze tot ze beginnen te kleuren. Roer de crème fraîche erdoor, schenk de wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Roer 3/4 van de doperwten erdoor.

  2. Laat de soep nog 8-10 min. zachtjes doorkoken. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde, licht gebonden soep. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Doe de raapstelen en de rest van de doperwten in de soep en laat deze nog 5 min. koken. Verdeel de soep over de diepe borden en leg de uitgebakken pancetta erop.

  • combinatietipLekker met licht geroosterde plakken ciabatta.

Doperwtensoep

Groentesoep deluxe met doperwten, raapstelen en pancetta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig