Pompoensoep met witte kaas en munt

Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.

345 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoen en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.

  2. Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco en eventueel zout. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.

  • variatietipDe soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.
  • Pompoen schillen en snijden

    Instructievideo - 01:05 min.

Pompoensoep met witte kaas en munt

Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig