Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche

Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.

325 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Veeg de champignons schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje. Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Bak de champignons, ui en knoflook in een soeppan 5 min. zachtjes in de olijfolie.

  2. Ris de blaadjes van de tijm en doe samen met de wijn en bouillon bij de groenten, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 min. zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer.

  3. Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden of soepkommen.

  • dieettipGebruik voor een vegetarische variant kruidenbouillon in plaats van kippenbouillon.
  • variatietipHoud een handje gebakken paddenstoelen en wat blaadjes tijm apart om over de soep te strooien. Roer nog een beetje crème fraîche door de soep op het bord zodat er mooie witte streepjes ontstaan.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche

Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig