Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water. Rijg ze vervolgens aan de satéstokjes. Besmeer met olijfolie. Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie en peper en zout door elkaar. Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin. Leg de spiesjes op een schaal, schenk de citroendressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en sesamzaadjes.
Gegrilde bloemkool
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004251_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 porties
305 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water. Rijg ze vervolgens aan de satéstokjes. Besmeer met olijfolie. Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie en peper en zout door elkaar. Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin. Leg de spiesjes op een schaal, schenk de citroendressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en sesamzaadjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
1 grote bloemkool
8 eetlepels olijfolie
1 citroen
1 theelepel paprikapoeder
4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Dit heb je nodig
satéstokjes