Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in flinterdunne, lange reepjes. Breng in een pan het appelsap aan de kook. Voeg de peperreepjes toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, waardoor ze iets minder pittig van smaak worden. Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant in de olie. Bak de filets 4-6 minuten op hoog vuur, keer ze voorzichtig en bak de filets in nog 2-4 minuten bruin en gaar. Verdeel de bieslook in het midden van vier borden. Neem de reepjes peper uit het appelsap en laat ze uitlekken. Leg de zeebaarsfilets met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover. Lekker met een salade van couscous en komkommer.
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004347_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in flinterdunne, lange reepjes. Breng in een pan het appelsap aan de kook. Voeg de peperreepjes toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, waardoor ze iets minder pittig van smaak worden. Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant in de olie. Bak de filets 4-6 minuten op hoog vuur, keer ze voorzichtig en bak de filets in nog 2-4 minuten bruin en gaar. Verdeel de bieslook in het midden van vier borden. Neem de reepjes peper uit het appelsap en laat ze uitlekken. Leg de zeebaarsfilets met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover. Lekker met een salade van couscous en komkommer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode pepers
250 ml appelsap
4 zeebaarsfilets
0 versgemalen citroenpeper
2 eetlepels olijfolie
1 zakje verse bieslook