Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In pan 4 el olie verhitten en aubergine in ca. 10 min. al omscheppend gaarbakken. Laatste 4 min. uien en knoflook meebakken. Tomatenblokjes toevoegen en even laten sudderen. In koekenpan rest van olie verhitten en rondo's 4-6 min. bakken. Peterselie fijnsnijden en door rijst mengen. Rondo's met groenten en rijst serveren. Lekker met komkommersalade.
Peterselierijst met Griekse rondo's
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013348_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
755 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In pan 4 el olie verhitten en aubergine in ca. 10 min. al omscheppend gaarbakken. Laatste 4 min. uien en knoflook meebakken. Tomatenblokjes toevoegen en even laten sudderen. In koekenpan rest van olie verhitten en rondo's 4-6 min. bakken. Peterselie fijnsnijden en door rijst mengen. Rondo's met groenten en rijst serveren. Lekker met komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g zilvervliesrijst
1 aubergine
2 uien
1 teentje knoflook
7 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes
2 schaaltjes Griekse rondo's
½ zakje verse peterselie