Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul. Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij. Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig omscheppen. Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper. Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.
- algemeenKomijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.
Winterse taco's
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004465_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul. Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij. Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig omscheppen. Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper. Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.
algemeen:Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 eetlepel olie
500 g rundergehakt
1 theelepel gemalen komijn
1 zak panklare witte kool
100 g peen julienne
12 tacoschelpen
1 zakje peterselie
100 g geraspte emmentaler (kaas)