Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en versgemalen peper. Marineer de scampi's hier tot gebruik in. Bestrijk aan tafel een gourmetpannetje met olie en verhit het op het gourmetstel. Bak per keer 1 of 2 scampi's tegelijk met aanhangende marinade tot ze bruinroze kleuren en gaar zijn (2-3 min.). Meng de citroenrasp met de bieslook en de knoflook. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het over de gebakken scampi's.
- algemeenIn plaats van scampi's kun je ook reuzengarnalen gebruiken.
Scampi's met citroen en bieslook
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004463_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
120 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en versgemalen peper. Marineer de scampi's hier tot gebruik in. Bestrijk aan tafel een gourmetpannetje met olie en verhit het op het gourmetstel. Bak per keer 1 of 2 scampi's tegelijk met aanhangende marinade tot ze bruinroze kleuren en gaar zijn (2-3 min.). Meng de citroenrasp met de bieslook en de knoflook. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het over de gebakken scampi's.
algemeen:In plaats van scampi's kun je ook reuzengarnalen gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
0 versgemalen peper
1 zak scampi's
1 zakje verse bieslook
2 teentjes knoflook
Dit heb je nodig
gourmetstel