Ovenschotel met boerenkool en rookworst

Maak er eens een ovenschotel van in plaats van een stamppot. Wél met rookworst natuurlijk.

730 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snijd in stukken.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes.

  2. Kook de aardappels in 12 min. gaar. Kook de boerenkool in een aparte pan ca. 10 min. Giet de aardappels af. Verwarm de melk en maak van de aardappels puree. Roer de roomkaas door de boerenkool.

  3. Vorm in de ovenschaal laagjes van de helft van de boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree. Herhaal met de rest van de boerenkool, rookworst en aardappelpuree. Houd enkele plakjes rookworst achter.

  4. Verdeel de margarine in stukjes over de puree en laat de schotel in het midden van de oven ca. 15 min. bruin kleuren. Garneer de boerenkoolschotel met de rest van de rookworst.

Gerelateerde recepten

Ovenschotel met boerenkool en rookworst

Maak er eens een ovenschotel van in plaats van een stamppot. Wél met rookworst natuurlijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig