Mie volgens gebruiksaanwijzing koken. Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Knoflook en roerbakgroente 2 min. bakken. Mosselen toevoegen en 2 min. al omscheppend verhitten. Prei toevoegen en voortdurend omscheppen tot alle mosselen open zijn. Teriyakisaus door mosselen scheppen. Mosselen met mie serveren.
Roergebakken mosselen met mie
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013411_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Mie volgens gebruiksaanwijzing koken. Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Knoflook en roerbakgroente 2 min. bakken. Mosselen toevoegen en 2 min. al omscheppend verhitten. Prei toevoegen en voortdurend omscheppen tot alle mosselen open zijn. Teriyakisaus door mosselen scheppen. Mosselen met mie serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak Chinese eiermie
1 bak mosselen
2 teentjes knoflook
3 eetlepels (zonnebloem)olie
1 zak Thaise roerbakmix
½ zak gesneden prei
1 zakje Japanse teriyakisaus
Dit heb je nodig
wok