Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord.
Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.
Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.
- algemeenVervang de champignons door kastanjechampignons voor een extra stevige beet en volle smaak.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Japanse rundvleesreepjes met eiermie
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014627_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord.
Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.
Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.
algemeen:Vervang de champignons door kastanjechampignons voor een extra stevige beet en volle smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak Chinese eiermie
2 el olie
1 schaal runderreepjes naturel
1 el sesamzaad
1 struik paksoi
1 bakje champignons
1 zakje Japanse teriyakisaus