Mediterrane zomersalade met frambozendressing

470 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pureer met de staafmixer de helft van de frambozen met ⅔ van de olie, azijn en suiker. Verdun de dressing met het water en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het stokbrood schuin in sneetjes en rooster het lichtkrokant in de broodrooster. Snijd de brie in plakjes en de ui in ringen.

  3. Mix ¾ van de dressing door de rucola. Leg de aangemaakte rucola op borden en verdeel de brie, spekreepjes, rode ui, olijven en de rest van de frambozen erover. Sprenkel de rest van de dressing over de salade. Serveer met de sneetjes stokbrood.

  • variatietipJe kunt de frambozen vervangen door (een combinatie van) aardbeien, bramen of rode bessen.

Gerelateerde recepten

Mediterrane zomersalade met frambozendressing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig