Doe de olijven, olie, rucola, kappertjes en knoflook in een keukenmachine en maal in 10 sec. tot tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Olijven-rucolatapenade
Restje olijven over? Maak er deze overheerlijke tapenade van, met rucola en kappertjes.
- variatietipJe kunt ook een restje groene olijven gebruiken.
Olijven-rucolatapenade
Restje olijven over? Maak er deze overheerlijke tapenade van, met rucola en kappertjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_072125_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
130 kcal
1 min. bereiden
Aan de slag
Doe de olijven, olie, rucola, kappertjes en knoflook in een keukenmachine en maal in 10 sec. tot tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Je kunt ook een restje groene olijven gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g zwarte olijven zonder pit
3 el traditionele olijfolie
40 g rucola
1 el kappertjes
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
keukenmachine