Dep de tilapiafilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis aan beide kanten met peper. Snijd de vis in 16 gelijke stukken en leg op elk een salieblaadje.
Snijd de plakjes parmaham in de lengte doormidden. Wikkel in elke reep ham een stukje tilapiafilet en steek de ham vast met een cocktailprikker. Bestrijk dun met olie en bewaar de vis afgedekt in de koelkast.
Leg de tilapiapakketjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten bruin en net gaar; keer halverwege voorzichtig.
- algemeenIn plaats van tilapiafilet kun je ook filets van andere stevige vissoorten als kabeljauw of pangasius gebruiken.
Tilapia met salie in parmaham
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030285_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Dep de tilapiafilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis aan beide kanten met peper. Snijd de vis in 16 gelijke stukken en leg op elk een salieblaadje.
Snijd de plakjes parmaham in de lengte doormidden. Wikkel in elke reep ham een stukje tilapiafilet en steek de ham vast met een cocktailprikker. Bestrijk dun met olie en bewaar de vis afgedekt in de koelkast.
Leg de tilapiapakketjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten bruin en net gaar; keer halverwege voorzichtig.
algemeen:In plaats van tilapiafilet kun je ook filets van andere stevige vissoorten als kabeljauw of pangasius gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g tilapiafilet
16 verse salieblaadjes
8 plakjes parmaham
0 olijfolie om te bestrijken
Dit heb je nodig
16 cocktailprikkers
keukenpapier
barbecue