Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

850 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

  2. Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.

  3. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.

  4. Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.

  • combinatietipLekker met knoflooksaus en stokbrood.
  • Mosselen maken

    Instructievideo - 04:50 min.

Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig