Peren-amandelcrumble met kardemom

491 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.

  • algemeenCrumble met een twist? Vervang de helft van het bessensap door rode port.

Peren-amandelcrumble met kardemom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig