Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en laat ze ondersteboven uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd met een scherp mes een heel dun plakje van de onderkant van de tomaatjes. Zo blijven ze beter staan.
Snijd de peterselie fijn. Meng de garnalen met de crème fraîche, peterselie en mierikswortel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Vul de tomaatjes met het garnalenmengsel.
- bewaartipGeraspte mierikswortel blijft lange tijd goed en kun je voor veel sladressings en dips gebruiken. Of als sausje: meng dan tweederde mayonaise met eenderde geraspte mierikswortel.
Gevulde tomaten met garnaaltjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004937_220x162_JPG.jpg)
20 porties
10 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en laat ze ondersteboven uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd met een scherp mes een heel dun plakje van de onderkant van de tomaatjes. Zo blijven ze beter staan.
Snijd de peterselie fijn. Meng de garnalen met de crème fraîche, peterselie en mierikswortel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Vul de tomaatjes met het garnalenmengsel.
bewaartip:Geraspte mierikswortel blijft lange tijd goed en kun je voor veel sladressings en dips gebruiken. Of als sausje: meng dan tweederde mayonaise met eenderde geraspte mierikswortel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
20 Tasty Tom trostomaten
1 el verse peterselie
100 g verse Hollandse garnalen
1 el crème fraîche
1 tl geraspte mierikswortel in pot