Aardappelwafeltjes in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Pijnboompitten in droge koekenpan op matig vuur al roerend bruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien pellen en in partjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Rodekool en balsamicoazijn toevoegen en op matig vuur verwarmen. Pijnboompitten erdoor scheppen. 2 el olijfolie ondertussen met oregano en zout en peper naar smaak mengen. Hiermee hertenbiefstukjes rondom inwrijven. Boter in koekenpan bruin laten worden. Hierin biefstukjes op matig vuur in ca. 6 min. rondom bruinbakken. Rodekool en aardappelwafeltjes over 4 borden verdelen. Hertenbiefstukjes ernaast leggen.
- combinatietipLekker met jus en chutney
Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013723_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
756 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelwafeltjes in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Pijnboompitten in droge koekenpan op matig vuur al roerend bruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien pellen en in partjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Rodekool en balsamicoazijn toevoegen en op matig vuur verwarmen. Pijnboompitten erdoor scheppen. 2 el olijfolie ondertussen met oregano en zout en peper naar smaak mengen. Hiermee hertenbiefstukjes rondom inwrijven. Boter in koekenpan bruin laten worden. Hierin biefstukjes op matig vuur in ca. 6 min. rondom bruinbakken. Rodekool en aardappelwafeltjes over 4 borden verdelen. Hertenbiefstukjes ernaast leggen.
combinatietip:Lekker met jus en chutney
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak aardappelwafeltjes
1 zakje pijnboompitten
3 uien
4 eetlepels olijfolie
1 zakje rode kool met appel
2 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels oregano
1 pak hertenbiefstuk
25 g boter