Aardappelen in vieren snijden, in laagje water met zout naar smaak in 7-8 min. gaarkoken. Afgieten en even laten afkoelen. Zure haring in reepjes snijden. Koriander fijnsnijden. Piccalilly in ruime schaal mengen met mayonaise. Rodekool, lauwwarme aardappelen, haring en helft koriander erdoor scheppen. Slaatje op 4 borden scheppen, rest koriander erover strooien en roggebrood erbij leggen.
Winterslaatje met zure haring
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013738_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
609 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelen in vieren snijden, in laagje water met zout naar smaak in 7-8 min. gaarkoken. Afgieten en even laten afkoelen. Zure haring in reepjes snijden. Koriander fijnsnijden. Piccalilly in ruime schaal mengen met mayonaise. Rodekool, lauwwarme aardappelen, haring en helft koriander erdoor scheppen. Slaatje op 4 borden scheppen, rest koriander erover strooien en roggebrood erbij leggen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak aardappels
1 pot zure haring
1 zakje verse koriander
½ pot piccalilly
4 eetlepels mayonaise
2 zakken gesneden rodekool
8 sneetjes roggebrood