Aardappelen schillen, wassen en in kleine stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden. 3 el olie verhitten in grote soeppan en hierin aardappelen en prei 5 min. bakken. Bouillonblokjes en 1 1/2 l water toevoegen, aan de kook brengen en 15 min. laten koken. Worstjes volgens aanwijzingen op verpakking verwarmen. Boterhammen goudbruin roosteren. Soep met staafmixer half glad pureren. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Warme worst in plakjes snijden. Soep in 4 grote kommen scheppen. Worst erover verdelen, olie erover druppelen en geroosterd brood erbij geven.
Aardappel-preisoep met worst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013746_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
711 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelen schillen, wassen en in kleine stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden. 3 el olie verhitten in grote soeppan en hierin aardappelen en prei 5 min. bakken. Bouillonblokjes en 1 1/2 l water toevoegen, aan de kook brengen en 15 min. laten koken. Worstjes volgens aanwijzingen op verpakking verwarmen. Boterhammen goudbruin roosteren. Soep met staafmixer half glad pureren. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Warme worst in plakjes snijden. Soep in 4 grote kommen scheppen. Worst erover verdelen, olie erover druppelen en geroosterd brood erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak kruimige aardappels
3 zakken prei
5 eetlepels olijfolie
3 groentebouillontabletten
175 g vegetarische worstjes
8 sneetjes bruinbrood
Dit heb je nodig
staafmixer
broodrooster