Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter met de suiker en klop het ei erdoor. Voeg de nootmuskaat, cacaopoeder, het bakmeel en een mespunt zout toe en meng tot een soepel beslag. Schep de chocolade erdoor.
Leg met behulp van 2 eetlepels 25 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 3 cm afstand tussen de bergjes en druk boven op elk bergje een pecannoot.
Bak de koekjes in de oven in ca. 20 min. gaar.
- algemeenJe kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.
Chocolade-pecankoekjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005077_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
25 porties
110 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter met de suiker en klop het ei erdoor. Voeg de nootmuskaat, cacaopoeder, het bakmeel en een mespunt zout toe en meng tot een soepel beslag. Schep de chocolade erdoor.
Leg met behulp van 2 eetlepels 25 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 3 cm afstand tussen de bergjes en druk boven op elk bergje een pecannoot.
Bak de koekjes in de oven in ca. 20 min. gaar.
algemeen:Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
150 g boter
100 g rietsuiker
1 ei
½ tl nootmuskaat
1 el cacaopoeder
125 g zelfrijzend bakmeel
50 g extra pure chocolade
1 zakje pecannoten
Dit heb je nodig
bakpapier