Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in 6-8 minuten halfgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Meng in een kom de knoflook met de kookroom en 50 g kaas. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de spruitjes erdoor en verdeel dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Strooi 100 g kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de spruitjes in 25-30 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren. Lekker bij (vegetarische) rookworst, gehaktballen of gegrild vlees.
Spruitjesgratin met gruyère
Spruitjesgratin met gruyère
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005048_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
280 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in 6-8 minuten halfgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Meng in een kom de knoflook met de kookroom en 50 g kaas. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de spruitjes erdoor en verdeel dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Strooi 100 g kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de spruitjes in 25-30 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren. Lekker bij (vegetarische) rookworst, gehaktballen of gegrild vlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 zakken spruitjes
1 teen knoflook
125 ml kookroom
150 g gruyère (kaas)
0 zwarte peper
0 nootmuskaat
Dit heb je nodig
lage ovenschaal, ingevet