Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.
Broccolitaart met ham en gruyère
- algemeenDeze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Broccolitaart met ham en gruyère
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005083_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
16 personen
160 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.
algemeen:Deze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
350 g broccoli
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder
150 ml droge witte wijn
5 eieren
150 g achterham
125 g gruyère (kaas)
3 eetlepels olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
cakevorm (22 cm), bekleed met bakpapier