Volkorenpenne met groene groenten

645 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de penne in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en fruit zachtjes de ui glazig. Schep de peultjes en de tuinerwten erdoor met 75 ml water en smoor ze in 5 minuten zachtjes beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap en ruim peper en zout. Roer de bieslook erdoor. Meng 2 eetlepels heet pastakookvocht door het roommengsel. Giet de pasta af en roer het roommengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerend tot de saus begint te binden. Schep het groentemengsel door de pasta. Schep de penne met saus in diepe pastaborden en strooi het basilicum erover.

  • combinatietipLekker met versgeraspte grana padano.
  • algemeenVoeg wat nootmuskaat naar smaak toe aan het ei-slagroommengsel.

Volkorenpenne met groene groenten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig