Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Koud afspoelen. Uien pellen en in partjes snijden. Amandelen fijnhakken. Tomaten in partjes snijden. Shii-take halveren. Olie verhitten in wok. Hierin ui en prei 5 min. roerbakken. Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken. Helft tomaten, amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen. Naar smaak peper toevoegen. Mie over 4 borden verdelenen rest tomaten erover verdelen.
Japanse amandelmie met shii-take
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013818_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Koud afspoelen. Uien pellen en in partjes snijden. Amandelen fijnhakken. Tomaten in partjes snijden. Shii-take halveren. Olie verhitten in wok. Hierin ui en prei 5 min. roerbakken. Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken. Helft tomaten, amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen. Naar smaak peper toevoegen. Mie over 4 borden verdelenen rest tomaten erover verdelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g mienestjes
2 uien
75 g amandelen
250 g cherrytomaten
2 schaaltjes shii-takes
3 el zonnebloemolie
1 zak gesneden prei
8 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
wok