Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraiche met de tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.
Snijd de little gem in reepjes. Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verwarm nog 1-2 min. en schep de pasta in kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.
Tagliatelle met asperges en spekjes
De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!
- algemeenBewaar asperges na aankoop in een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Schil ze voor gebruik met een asperge- of dunschiller vanaf 1 cm onder het kopje naar beneden en snijd het houtachtige uiteinde eraf (circa 3 cm).
- algemeenHang de rest van de tijm aan een touwtje te drogen. Lekker in een tomatensaus voor over de pasta, of om een bouillon mee te kruiden.
Tagliatelle met asperges en spekjes
De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!
hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraiche met de tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.
Snijd de little gem in reepjes. Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verwarm nog 1-2 min. en schep de pasta in kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.
algemeen:Bewaar asperges na aankoop in een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Schil ze voor gebruik met een asperge- of dunschiller vanaf 1 cm onder het kopje naar beneden en snijd het houtachtige uiteinde eraf (circa 3 cm).
algemeen:Hang de rest van de tijm aan een touwtje te drogen. Lekker in een tomatensaus voor over de pasta, of om een bouillon mee te kruiden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g tagliatelle
500 g verse witte asperges
200 g gerookt ontbijtspek
1 el traditionele olijfolie
125 ml crème fraîche light
2 el tijmblaadjes
2 kropjes Little Gem sla
4 el sladressing caesar