Schil de nectarines en verwijder de pit en het licht verkleurde vruchtvlees om de pit heen. Snijd de nectarines in stukken. Maal de stukken nectarine met het citroensap, het basilicum en de basterdsuiker fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep het mengsel in een diepvriesbestendige bak. Zet de granita 2 uur in de vriezer. Roer hem elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen mooi klein blijven. Serveer de granita met een lepel of een rietje.
- algemeenIn plaats van nectarines kunt u ander zacht, zoet fruit gebruiken, zoals perziken of mango's.
Nectarinegranita
nagerecht
4 personen
90 kcal
10 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Schil de nectarines en verwijder de pit en het licht verkleurde vruchtvlees om de pit heen. Snijd de nectarines in stukken. Maal de stukken nectarine met het citroensap, het basilicum en de basterdsuiker fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep het mengsel in een diepvriesbestendige bak. Zet de granita 2 uur in de vriezer. Roer hem elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen mooi klein blijven. Serveer de granita met een lepel of een rietje.
algemeen:In plaats van nectarines kunt u ander zacht, zoet fruit gebruiken, zoals perziken of mango's.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 nectarines
1 citroen
4 blaadjes verse basilicum
½ eetlepel witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine