Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

441 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.

Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig