Appelkruimeltaartjes met blauwe bessen

Nog een appeltje te schillen met de oven? Maak dan deze appelkruimeltaartjes!

80 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de havermout, de helft van de zuivelspread, de amandelpasta en bakpoeder met een lepel tot een grof kruimeldeeg. Zet in de koelkast tot gebruik. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de appel met de blauwe bessen en kaneel en verdeel over de muffinpapiertjes. Verdeel het kruimeldeeg luchtig erover. Bak in ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Pas op, want de oven is heet. Laat 10 minuten afkoelen op een rooster. Serveer met een lepeltje zuivelspread erbij.

  • variatietipWil je een andere smaak? Vervang 1 appel door 1 peer en de amandelpasta door 100% pindakaas.
  • Appelkruimeltaartjes met blauwe bessen

    Instructievideo - 00:26 min.

Appelkruimeltaartjes met blauwe bessen

Nog een appeltje te schillen met de oven? Maak dan deze appelkruimeltaartjes!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig