Oven voorverwarmen op 150 °C. Sinaasappels goed schoonboenen en van 1 sinaasappel schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappel in dunne plakjes snijden. In kom boter met 250 g suiker met handmixer tot romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei helemaal is opgenomen. Cakemeel en geraspte sinaasappelschil luchtig erdoor spatelen. Beslag in ingevette springvorm schenken. Plakjes sinaasappel erop leggen. In midden van oven cake in 1 1/2 uur gaar en goudbruin bakken. In kom mascarpone met helft van sinaasappelsap luchtig kloppen. Cake uit oven nemen en helemaal laten afkoelen. Uit springvorm nemen en met groot mes overlangs doormidden snijden. Onderste helft op schaal leggen en mascarpone erover uitstrijken. Bovenste cakehelft erop leggen. In pannetje op zacht vuur rest van sinaasappelsap met 50 g suiker en kardemom 2-3 min. zachtjes verwarmen tot mooie siroop ontstaat. Siroop over taart schenken.
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
- algemeenDe vulling van mascarpone maakt deze taart erg machtig. U kunt de taart ook vullen met een luchtigere vulling van 200 ml stijfgeklopte slankroom waar u 125 ml zure room door spatelt.
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014737_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
463 kcal
20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 150 °C. Sinaasappels goed schoonboenen en van 1 sinaasappel schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappel in dunne plakjes snijden. In kom boter met 250 g suiker met handmixer tot romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei helemaal is opgenomen. Cakemeel en geraspte sinaasappelschil luchtig erdoor spatelen. Beslag in ingevette springvorm schenken. Plakjes sinaasappel erop leggen. In midden van oven cake in 1 1/2 uur gaar en goudbruin bakken. In kom mascarpone met helft van sinaasappelsap luchtig kloppen. Cake uit oven nemen en helemaal laten afkoelen. Uit springvorm nemen en met groot mes overlangs doormidden snijden. Onderste helft op schaal leggen en mascarpone erover uitstrijken. Bovenste cakehelft erop leggen. In pannetje op zacht vuur rest van sinaasappelsap met 50 g suiker en kardemom 2-3 min. zachtjes verwarmen tot mooie siroop ontstaat. Siroop over taart schenken.
algemeen:De vulling van mascarpone maakt deze taart erg machtig. U kunt de taart ook vullen met een luchtigere vulling van 200 ml stijfgeklopte slankroom waar u 125 ml zure room door spatelt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 sinaasappels
250 g zachte roomboter
300 g witte basterdsuiker
5 eieren
250 g cakemeel
250 g mascarpone
½ theelepel gemalen kardemom
Dit heb je nodig
springvorm (doorsnede 26 cm)